Një tjeter prezantues televiziv në një agjenci shtetërore ruse të lajmeve la punën e tij pasi doli kunder luftes ne Ukraine.


Gleb Irisov, 31 vjeç, tha se shumë nga ish-kolegët e tij tani e kundërshtojnë luftën në Ukrainë , duke çuar në veprime nga shërbimi i sigurisë FSB.

Irisov, i cili kishte qenë korrespondent ushtarak në TASS, është gjithashtu një ish-përkthyes ushtarak që shërbeu në Siri dhe kuptoi tmerret kur disa nga ish-shokët e tij vdiqën në ditën e parë të pushtimit të paligjshëm .

Duke folur kundër Presidentit rus, ai e akuzoi atë për “dërgimin e ushtrisë në masakër”.

“Mësova se situata ishte thjesht e tmerrshme. Udhëheqja u bë aq e çmendur sa thjesht hodhi ushtrinë e vet për masakër. Oficerë, [ushtarë] me kontratë, rekrutët.”

“Putin dhe ministri i mbrojtjes Sergei hodhën ushtrinë e tyre të përgatitur keq, të pajisur keq në masakër…në një konflikt ushtarak në shkallë të plotë në Evropë. Korrupsioni është shndërruar nga një fenomen lokal në një fenomen global nën Shoigu.

Ai shtoi se zgjedhjet e tij kishin qenë të qëndronte në TASS si pjesë e një makine propagandistike ose të përballej me akuza për tradhti për kundërshtimin e Kremlinit.

Ai shpjegoi:

“Të bëhesh kriminel lufte ose kundër shtetit – zgjedhja ishte e qartë për mua.”

Javën e kaluar prezantuesja televizive Liliya Gildeyeva u largua nga kanali NTV i Gazprom-Media, duke pretenduar se shumë gazetarë që përhapin propagandën e Putinit nuk pajtohen me luftën.