Ndryshimet ligjore për uljen e Tatimit të Vlesrës së Shtuar (TVSh) dhe akcizës mbrëm u miratuan nga Kuvendi. Si rrjedhojë Komisioni Rregullator për Energjetikë mbrëm ka marrë vendim për ulje të çmimit të banzinës për 6,5 denarë, ndërsa çmimi i dizelit do të ulet për 9 denarë.


Pas mesnatës, çmimi i Eurosuper BS-95 prite të jetë 86,5 denarë për litër, çmimi i Eurosuper BS-98 pritet të jetë 85,5 denarë për litër, ndërsa një litër dizel prite të shitet për 88 denarë.

“Komisioni Rregullator për Energji sonte ka vendosur që në bazë të përllogaritjeve të reja, benzina të ulet për 6,5 denarë, ndërsa nafta për 9 denarë. Ky vendim hyn në fuqi të dielën në ora 00.01”, tha Marko Bislimoski, kryetar i KRRE