Drejtoria e të Ardhurave Publike po kryen kontrolle në 80 shitore nga një zinxhir i njëjtë i marketeve.


Të gjitha sot janë mbyllur për blerësit derisa të përfundojë kontrolli i inspektorëve.

Kontrolli bëhet për funksionimin e plotë të tregtarit, përkatësisht nëse janë respektuar ndryshimet e tatimit, vërtetimi i rezervave nëpër depo krahasuar me evidencën e kontabilimit dhe sa janë të ardhurat dhe shpenzimet e punës.

DAP mbrëmë u ka vënë bllokadë të gjitha shitoreve të këtij zinxhiri që mos të ketë ndryshime eventuale në gjendjen faktike të rezervave në shitoret dhe depot.

Nga DAP sqarojnë se kontrolli ka filluar pas parregullsive të konstatuara sipas Ligjit për pagesa ligjore në shumë markete pas ndryshimit të TVSH-së zero për produktet ushqimore.