Maqedonia e Veriut dhe Shqipëria janë dy vende në rajon që janë 100% në përputhje me sanksionet e BE-së kundër Rusisë, për të cilat Bashkimi Evropian është shumë mirënjohës, tha zëdhënësi Peter Stano.


“Borrell porositi se BE-ja vlerëson dhe mbështet faktin që Maqedonia e Veriut dhe Shqipëria janë në përputhje me sanksionet, këto janë dy vende që nuk kanë filluar negociatat dhe janë 100% në përputhje me sanksionet, BE-ja e vlerëson shumë këtë”, tha Stano.

Ndryshe nga Maqedonia e Veriut, Serbia, e cila tashmë po negocion me BE-në, nuk ndjek sanksionet e BE-së dhe në vende të tjera të rajonit, si Mali i Zi, ekonomitë e të cilëve janë të lidhura me atë ruse, mund të vendosë të lehtësojë sanksionet ndaj Moskës deri në verë për të zbutur efektet në ekonomitë e brendshme.