Në një deklaratë, Hromadske tha se ata besojnë se gazetarja e tyre, Victoria Roshchyna, u arrestua nga FSB ruse rreth 15 marsit, shkruan The Guardian.

“Gazetarja jonë Victoria Roshchyna mbahet rob nga pushtuesit rusë. Ajo raportonte nga pikat e nxehta në Ukrainën Lindore dhe Jugore që nga fillimi i luftës ruso-ukrainase. Më 12 mars, ne nuk mund të kontaktonim Viktorinë

Siç mësuam nga dëshmitarët, në atë kohë gazetari ndodhej në Berdiansk të pushtuar përkohësisht. Më 16 mars, mësuam se një ditë më parë (ndoshta më 15 mars), Victoria Roshchyna u arrestua nga FSB ruse. Aktualisht nuk e dimë se ku ndodhet

I bëjmë thirrje komunitetit ukrainas dhe ndërkombëtar të na ndihmojë për të gjetur dhe liruar Victoria Roshchyna, gazetare e Hromadske”.