“Faza aktive e luftës pritet të përfundojë pas 2-3 javësh”, ka deklaruar në rrjetet sociale këshilltari i Zyrës së Presidencës ukrainase, Oleksiy Arestovych.


“Faza aktive pothuajse ka përfunduar pranë Kievit, Kharkiv, Sumy dhe Chernihiv. Edhe nëse rusët shtojnë disa rezerva diku apo përpiqen të shkojnë në ofensivë, përsëri do të përfundojë me disfatën e tyre.

Fundi është këtu, ata humbën, strategjikisht dhe shpejt. Mendoj se në mes ose në fund të prillit, banorët e Kievit që janë larguar do të mund të kthehen në shtëpi”, shkruan Arestovych, shkruan a2cnn.