Hipotensioni (presioni i ulët kronik i gjakut) është vetëm një karakteristikë e trupit, siklet që nëse është e nevojshme, mund të korrigjohet lehtësisht me ndihmën e ushqimit


Këshilla më e zakonshme për zgjidhjen e problemit të presionit të ulët të gjakut që të gjithë e dinë është se duhet të pini më shumë kafe.

Kafeina vërtet ndihmon në rritjen e presionit të gjakut, tonifikon dhe përmirëson mirëqenien. Megjithatë, dy gjëra janë të rëndësishme për t’u mbajtur në mend këtu.

Së pari, edhe nëse kafeina ju ndihmon të rrisni presionin e gjakut, nuk duhet të harroni se ajo duhet konsumuar në masë.

Kafeina e tepërt është me shumë pasoja të pakëndshme për organizmin, ndaj përpiquni të mos pini më shumë se 2 filxhanë kafe në ditë.

Së dyti, kafeina kur kthehet në varësi ndalon tonifikimin e trupit, prandaj duhet ta konsumoni në masë në mënyrë që të kryejë funksionin e saj.

Ndër ushqimet e rëndësishme për dietën e pacientëve me hipotension, mjekët veçojnë peshk me vaj të paktën 3 herë në javë dhe mundësisht më shpesh. Jo vetëm që rrit presionin e gjakut, por gjithashtu forcon të gjithë trupin: nga muskujt dhe kockat te truri dhe zemra.

Në listën e rekomandimeve përfshihen edhe ushqimet që përmbajnë niseshte – është e rëndësishme që niseshteja të jetë e qëndrueshme, përndryshe një dietë e tillë do të sjellë kg shtesë në vend të përfitimeve shëndetësore.

Mjekët rekomandojnë që pacientët me presion të ulët të gjakut të hanë 500 g fruta dhe 500 g perime në ditë.

Një ilaç tjetër i mrekullueshëm është çokollata e zezë, por duhet ta trajtoni me më shumë kujdes dhe të mos hani më shumë se 30 g në ditë.

Në listë janë edhe ushqimet e kripura. Natriumi lidh ujin në trup, gjë që rrit vëllimin e gjakut dhe, si rezultat, rrit presionin e gjakut.