Shumë njerëz kanë përdorur uthull të bardhë, një produkt natyral pastrimi, për detyra të ndryshme pastrimi nëpër shtëpi, por ekspertët paralajmërojnë se mund të dëmtojë disa sende shtëpiake.


Ekspertët e pastrimit nga Who paralajmërojnë se megjithëse mund të jetë një produkt i shkëlqyer pastrimi, natyra e tij acidike mund të dëmtojë disa materiale.

Ata kanë zbuluar katër vendet rreth shtëpisë që duhet të shmangni përdorimin e produktit të pastrimit.

Ata thanë: “Një kërkim i shpejtë në Google se si të pastrohet do të sjellë rezultate duke përshëndetur uthullën si një kurë natyrale, jo toksike, të qëndrueshme dhe të lirë në dollap dyqanesh – gjithçka për pothuajse çdo gjë. Por, ndërsa është e mirë për pastrimin e disa gjërave, mund të shkaktojë dëme të pariparueshme për të tjerat. Ju mund të shkaktoni dëme serioze dhe të përhershme në shtëpinë dhe pajisjet tuaja”.

Ekspertët zbulojnë se si të pastroni kokën e dushit shpejt dhe thjeshtë

Pavarësisht se shumë njerëz e përdorin atë në pasqyrat e tyre, ekspertët paralajmërojnë se kjo në fakt mund t’u shkaktojë atyre dëm.

Në fakt, duhet të shmangni çdo gjë acidike mbi to, si lëng limoni ose uthull, pasi ato janë gërryese. Ato mund të depërtojnë në shtresën e hollë dhe të gërryejnë pjesën e pasme të argjendtë e cila u jep të gjitha pasqyrave shkëlqimin e tyre. Në vend të kësaj, ekspertët këshillojnë përdorimin e një pastrues të butë me një leckë mikrofibre për të mbajtur pasqyrat tuaja në gjendje të mirë.

Në internet, ju shihni shumë njerëz që përdorin uthull për të pastruar lavatriçet e tyre ose si një zbutës natyral të rrobave, por kjo mund të gërryejë pjesët prej gome dhe plastike, duke çuar potencialisht në rrjedhje. Në vend të kësaj, përdorni një produkt të dedikuar për pastrimin e makinës larëse, thonë ekspertët.

E njëjta gjë vlen edhe për përdorimin e tij për të pastruar ose hequr pluhurin e rroba larëses tuaj, me kalimin e kohës uthulla mund të prishë vulën e gomës në derë dhe çelikun inox. Përveç kësaj, nëse uthulla përzihet me mbetjet e kripura, ajo mund të zbardhë ngjyrën e enëve dhe enëve metalike.

Uthulla e bardhë mund të jetë një mënyrë e shkëlqyeshme për të zbërthyer gurin, por gjithmonë duhet të mendoni për materialet ku e përdorni. Shumë njerëz thonë se është një mënyrë e shkëlqyer për të shpëlarë hekurat, por kjo gjithashtu mund të gërryejë veshjen mbrojtëse brenda.

Ekspertët thonë se duhet të kontrolloni gjithmonë manualin e udhëzimeve të hekurit tuaj për të parë mënyrën më të mirë për ta pastruar atë. Ata shtojnë nëse modeli juaj ka një funksion të vetë-pastrimit, ndoshta do t’ju duhet vetëm të përdorni ujë.