Sipas një zyrtari të lartë të mbrojtjes amerikane, forcat ruse kanë gjuajtur më shumë se 950 raketa që nga fillimi i pushtimit të Ukrainës.


Si forcat ruse ashtu edhe forcat ukrainase kanë afërsisht 90% të fuqisë së tyre luftarake në dispozicion të tyre, shtoi zyrtari.

“SHBA-ja vazhdon të vlerësojë progresin e kufizuar deri në mungesë të forcave tokësore ruse në arritjen e objektivave të tyre”, tha zyrtari, duke vënë në dukje se forcat ruse nuk kanë avancuar më pranë kryeqytetit të Kievit.

“SHBA vlerëson se forcat ruse janë ende rreth 15-20 kilometra në veriperëndim dhe rreth 20-30 kilometra në lindje” të Kievit, tha zyrtari.

Në 24 orët e fundit, ndihma nga SHBA-ja dhe vende të tjera arritën në Ukrainë. Dërgesat që përfshinin armë, shtoi zyrtari, raporton CNN

Këto komente iu dhanë gazetarëve në fluturimin e sekretarit të Mbrojtjes, Lloyd Austin nga Uashington DC për në Bruksel. Austin po udhëton për në Bruksel për të marrë pjesë në Ministrinë e Mbrojtjes të NATO-s.