Të paktën 21 persona janë vrarë dhe 25 të tjerë janë plagosur kur forcat ruse bombarduan qytetin Merefa, rreth 25 kilometra (rreth 15 milje) në jugperëndim të Kharkiv, sipas zyrës së prokurorit rajonal.


Sulmi ndodhi në orën 3:30 të mëngjesit me kohën lokale dhe shkatërroi një shkollë dhe një klub arti, tha zyra e prokurorit. Dhjetë nga të plagosurit janë në gjendje të rëndë.

Natën e 3 marsit, në komunitetin Merefa, agresorët bombarduan fshatin Yakovlivka: i gjithë fshati (45 shtëpi) u shkatërrua, 21 prej të cilave u shkatërruan plotësisht. Si pasojë e bombardimeve, 24 persona u plagosën, tre u vranë, mes tyre një ushtarak dhe dy civilë.