Departamenti i Shtetit të SHBA-së e ka aprovuar kërkesën e ambasadës amerikane në Kiev për të nisur evakuimin e familjarëve të tyre nga Ukraina.

Siç raportohet, SHBA-ja ka nisur operacionin për largimin e familjarëve të zyrtarëve të saj në Ukrainë. Një gjë të tillë pritet ta bëjë edhe me stafin jo-esencial.

Presidenti ukrainas Volodymyr Zelensky ka folur me sekretarin amerikan të Shtetit Antony Blinken për këtë çështje dhe i tha atij se nëse Shtetet e Bashkuara ndërmerrnin një hap kaq dramatik, do të ishte një “reagim i tepruar”.

Një zyrtar i Departamentit të Shtetit ka thënë se departamenti nuk do të komentonte mbi diskutimet private, duke shtuar se vendimet për stafin jashtë SHBA-së bazohen në një kriter të vetëm: sigurinë dhe sigurinë e amerikanëve.

Vendimi vjen ndërsa Rusia ka vazhduar të grumbullojë trupa pranë kufirit me Ukrainën dhe të ngjall frikën e një pushtimi të ri. Vlerësimi i fundit i inteligjencës i Ministrisë së Mbrojtjes së Ukrainës, i ndarë me CNN këtë javë, vlerësoi se Rusia tani ka vendosur më shumë se 127 mijë trupa në rajon.