Ka një arsye që ato quhen të heshtura, por vdekjeprurëse – sipas një mjeku, pordhët me erë teorikisht mund t’ju bëjnë të verboheni. OK, padyshim që kjo ndodh vetëm në raste shumë ekstreme – por sidoqoftë, mund t’ju bëjë të mendoni dy herë përpara se të ndërmerrni veprimin.

Dr Anthony Youn, një kirurg plastik holistik nga Michigan, Amerikë, po i përgjigjej një komenti të dikujt që pretendonte se kishte rënë në verbëri për tre minuta pas pordhës. Rezulton se mund të ketë një arsye për humbjen e supozuar të shikimit të komentuesit dhe profesionisti mjekësor ishte gati për të shpjeguar shkencën pas fenomenit.

Ai thotë: “Megjithëse kjo ka shumë pak gjasa, nëse gazi që kaloni është jashtëzakonisht i mprehtë, ai mund të përmbajë sasi të mëdha të sulfurit të hidrogjenit. Studimet tregojnë se sulfuri i hidrogjenit është shumë efektiv në uljen e presionit të gjakut. Nëse një pordhë ul presionin e gjakut në arterien qendrore të retinës, gazrat tuaja të heshtura teorikisht mund t’ju bëjnë të verboheni.