VMRO-DPMNE nesër do të mbajë Kongresin e rregullt partiak, ku do të trasohet rruga e veprimit të ardhshëm dhe politikat e partisë. Në këtë kongres do të zgjidhet edhe lideri i VMRO-së, për shkak se mandati i Hristijan Mickoskit skadon në fundin e muajit dhjetor, ndërsa ky i fundit është kandidati i vetëm për të parin e partisë.

Anëtari i Komitetit Ekzekutiv të VMRO-DPMNE, Dragan Kovaçki, disa ditë më parë tha se presin që kryetari të jetë kandidat në Kongresin e ardhshëm konform rezultateve që i treguan në zgjedhjet e fundit lokale.