Vazhdimi i pasdites në debatin rreth Propozim-buxhetit për vitin 2022 kaloi në grindje të ndërsjella mes deputetëve nga shumica qeveritare dhe deputetët opozitare. Sipas të parëve, Propozim-buxheti ka komponentë të fuqishme zhvillimore dhe do të ketë pjesëmarrje më të lartë historike të investimeve kapitale në shpenzimet e përgjithshme buxhetore, ndërsa sipas të dytëve, në Buxhet nuk është menduar për qytetarët që të dalin nga kriza ekonomike dhe nuk janë parashikuar para për përballjen me pasojat nga kriza energjetike.

Deputetja e LSDM-së, Marija Georgievska tha se është zhvilluar Projektbuxheti për vitin 2022, me theks në rritjen e shpenzimeve kapitale, uljen e shpenzimeve joproduktive, pagesën e rregullt të pagave, pensionet dhe transferet sociale me rritje të pagave në shëndetësi, pjesë e arsimit. , kulturës, gjyqësorit dhe prokurorisë publike.

Ajo theksoi se qëllimet e Projektbuxhetit janë mbrojtja e shëndetit të qytetarëve, rimëkëmbja ekonomike dhe rritja e ekonomisë, qëndrueshmëria fiskale dhe financimi i pandërprerë i funksioneve bazë të shtetit.

Deputeti Aleksandar Veljanovski nga VMRO-DPMNE tha se borxhi publik po rritet si asnjëherë më parë.

Partitë opozitare shqiptare kanë akuzuar huamarrjen rekord se rrezikon stabilitetin financiar të vendit. Në këtë vend, thanë ata, nuk realizohet asnjëherë ajo që shkruhet në Buxhet, kështu që çdo vit ka ribalancim dhe nuk realizohen investime kapitale të rëndësishme për vendin dhe borxhi publik do të jetë në nivel rekord prej 700 milionë eurove.

Seanca plenare për Projektbuxhetin për vitin 2022 do të vazhdojë të hënën.