Të enjten në Aeroportin e Shkupit dhe në hapësirën ajrore mbi kryeqytet, do të organizohen aktivitet për të demonstruar mënyrën e zbatimit të misionit të NATO-s për patrullim ajror mbi Maqedoninë e Veriut.

Gjatë këtij aktiviteti, publiku mund të njoftohet dhe të jetë dëshmitar i mënyrës se si zbatohet patrullimi ajror dhe po ashtu të njoftohet me avionët ushtarak të NATO-s si F-16 dhe AVAKS.

Me këtë ngjarje, do të shënohet edhe përfshirja e hapësirës ajrore të Republikës së Maqedonisë së Veriut në sistemin e NATO-s për patrullim ajror.