Presidenti i FIA-s, Jean Todt i ka dhënë “OK” projektit të Edi Ramës për të ndërtuar në Shqipëri pistën e parë ku do të zhvillohet Formula Uno. Jean Todt gjithashtu ka zhvilluar një bisedë me Ramën për të cilin tha se është një kryeministër me vizion.

Është gati projekti i automotoparkut të parë shqiptar i cili do të ndërtohet në Elbasan. Ky është një hap historik për automotorizimin shqiptar pasi kryeministri Rama po promovon sportin.
Cirkuiti i parë shqiptar me pistë 5 km dhe një sipërfaqe prej 500,000 m2. Projekti do të financohet nga Bashkia e Elbasanit me mbështetjen e Qeverisë Shqiptare!