Ish kryetari i LDK-së, Isa Mustafa, e ka kujtuar presidentin historik, Ibrahim Rugovën, në ditëlindjen e tij.

Përmes një postimi në Facebook , ka thënë që Rugova ishte prijës që kishte besim të pakufi në Shtetet e Bashkuara të Amerikës.

“Në Ditëlindjen e Presidentit Historik, Ibrahim Rugova, kujtoj udhëheqësin unik të Kosovës me vizion të hapur. Rugova kishte besim në njerëzit; ai më shumë se çdokush tjetër e njihte mentalitetin, filozofinë, traditën dhe kërkesat e tyre. Ishte prijës që kishte besim të pakufi në Shtetet e Bashkuara të Amerikës”.

“Me bindje të fuqishme, profetike, përsëriste se vetëm me përkrahjen e SHBA-së Kosova mund dhe do të bëhet shtet. Profetizmi i tij vlen po aq edhe për ditët e sotme”, ka shkruar Mustafa.