Kryetarja e Shkupit Danella Arsovska në vend që të kërkojë shpjegim nga MPB-ja dhe të dezinformojë qytetarët me statuse arbitrare në Facebook, të fillojë me punën e saj dhe kur nuk e di më, të mësojë se cilat janë kompetencat e saj dhe kompetencat e shërbimeve të qytetit që ajo ka, thuhet në reagimin e MPB-së.

“Befasues është mosserioziteti i kryetares së Bashkisë, e cila me lehtësi të paparë për problemet që janë në kompetencë të saj, mundohet t’ia hedhë fajin Ministrisë së Brendshme.

Për të mos lejuar që Arsovska të gënjejë opinionin dhe të kërkojë alibi për injorancën e saj në MPB, e informojmë opinionin se sipas Ligjit për siguri në komunikacionin rrugor “Organi kompetent për menaxhimin dhe kontrollin e komunikacionit në udhëkryqet në qytetin e Shkupit është qytet i Shkupit përmes Qendrës për Menaxhimin dhe Kontrollin e Trafikut (QUKS).

Për shkak se shërbimet e Qytetit të Shkupit nuk e kanë kryer punën e tyre, gjegjësisht nuk kanë mundur të përballen me situatën dhe në Shkup është krijuar bllokim i trafikut (që objektivisht ka ndikuar nga aksidenti i komunikacionit në QT Mavrovasja dhe disa aksidente të lehta trafiku, por edhe rritja e përdorimit të automjeteve për shkak të kushteve klimatike), dhe në bazë të nenit 5 të LAMF-së, SPB Shkup – Njësiti për siguri në komunikacionin rrugor – Njësiti për siguri në komunikacionin rrugor ka vepruar me qëllim që të mundësohet lëvizje më e madhe e komunikacionit, gjë që është bërë, gjegjësisht bllokimi është larguar”, thonë nga MPB.

Më herët kryetarja e Bashkisë së Shkupit, Danella Arsovska deklaroi se do të kërkojë sqarim nga MPB për kaosin në komunikacion që ndodhi sot në sheshet e Shkupit.