Madic: Të gjitha qendrat e votimit janë hapur në kohë, pjesëmarrja deri tani është 12%

Votimi në zgjedhjet e sotme të parakohshme brendapartiake për kryetar të LSDM-së zhvillohet pa probleme dhe pa vonesa. Të 194 vendvotimet në 80 komuna janë të hapura me kohë, në orën 08:00 të mëngjesit të sotëm, ndërsa vendvotimet do të jenë të hapura deri në orën 19:00, njoftoi në një konferencë për media kryetarja e Komisionit Qendror të Zgjedhjeve të partisë, Viktorija Madiq.

Ajo shtoi se për tre orë që nga hapja e të gjitha qendrave të votimit, pjesëmarrja ishte 12%.

“LSDM vendosi standarde të reja më të larta në skenën politike maqedonase. Sot mbahen zgjedhjet e jashtëzakonshme brendapartiake për kryetar të LSDM-së. Votimi në të gjitha qendrat e votimit u zhvillua pa probleme, pa vonesa, në një atmosferë demokratike dhe me respektim të masave mbrojtëse kundër COVID-19”, tha Madic.

Siç theksoi ajo, anëtarët që nuk kanë arritur të regjistrohen gjatë periudhës së pararegjistrimit, sot regjistrohen në qendrat e votimit, pas së cilës mund të ushtrojnë të drejtën e votës. Madiq ka sqaruar se të gjithë anëtarët e LSDM-së me kartë anëtarësimi elektronik kanë të drejtë vote.

“Qendrat e votimit do të jenë të hapura deri në orën 19:00 kur do të zgjasë votimi. Pas mbylljes së vendvotimeve dhe përpunimit të të dhënave të marra, sonte do t’i drejtohemi sërish publikut me informacione përmbledhëse, pas së cilës do t’i shpallim rezultatet e zgjedhjeve të parakohshme brendapartiake”, tha Madic.