“Deri para disa ditësh nuk e dija se pjesa nga “Struma” ku ndodhi aksidenti i rëndë i autobusit nuk është autostradë, por një rrugë e zakonshme, e gjerë ndërqytetëse. Me sy të lirë të gjithë shohim një rrugë të mirë. Por nuk mund t’i ndjej të metat e saj”, deklaroi për “Alo Bulgaria” ministrja rajonale Violeta Komitova me rastin e inspektimit të pjesës Dragiçevë – Dollna Dikanja, ku humbën jetën 45 shtetas të Maqedonisë së Veriut.

“Rruga nuk ka akt 16, sepse nuk kanë përfunduar procedurat e shpronësimit. Sipas projektit, kjo është rruga E-79, me shpejtësi maksimale 90 km/orë. Kjo nuk është autostradë”, shtoi ministrja duke iu përgjigjur pyetjes se pse është rritur shpejtësia në këtë seksion në 120 km/orë.

Sipas Komitovës, inspektimi rrugor duhet të jetë një proces sistematik që do të marrë parasysh zonat e rrezikshme dhe vendet me defekte, në mënyrë që ato të riparohen.