Drejtori i Inspektoratit Shtetëror të Transportit, Rufat Huseini, ka bërë të ditur sot se pronari i kompanisë “Besa Trans” është i paqasshëm për autoritetet dhe inspektorët.

“Menaxheri nuk është i disponueshëm. Ne u përpoqëm të bënim një kontroll të jashtëzakonshëm, por dështuam. Zyrat zyrtare të “Besa Transit” ishin të mbyllura, askush nuk ishte këtu dhe tani kemi dorëzuar një raport”, tha Huseini për “Kana5”.

Inspektorët e Inspektoratit Shtetëror të Transportit kanë qenë tashmë një herë në ambientet e kompanisë “Besa Trans” dhe kanë vulosur dyert me shirit. Nuk dihet saktësisht se çfarë kanë marrë atëherë inspektorët e zyrës.

Ishte një inspektim i jashtëzakonshëm i Inspektoratit, i cili erdhi pas aksidentit tragjik të autobusit që ndodhi në autostradën “Struma” në Bullgari.

Policia ka vepruar me urdhër të Prokurorisë, e cila ka hapur një rast pas indikacioneve për shkelje të mundshme të ligjit në transportin e udhëtarëve.