Nën hijen e pandemisë së COVID-19 në kryeqytetin e Holandës, Amsterdam, ka filluar Festivali i Dritës.

Konsiderohet si një nga festivalet më të rëndësishme në Evropë, ku çdo vit marrin pjesë rreth një milion njerëz.

“Festivali i Artit të Dritës” është një instalacion me drita i përgatitur nga artistë, stilistë dhe arkitektë nga Holanda dhe vende të ndryshme të botës.

Vizitorët mund të shijojnë performanca me drita në dhe rreth vendeve të famshme të qytetit, përveç turneve me varkë.

Festivali është i hapur nga ora 07:00 deri në ora 9:00 dhe nga ora 15:00 deri në 17:00, meqë qeveria holandeze mbyll punën nga ora 17:00 për të luftuar numrin në rritje të rasteve me COVID-19.

Festivali do të zgjasë deri më 23 janar të vitit të ardhshëm.