Ndërsa vëmendja e publikut të gjerë në çështjen e Eurostandard Bank është tërhequr nga gjykatat, disa nga aktorët e shumtë të KRIM-it të quajtur Eurostandard Bank kohët e fundit janë përpjekur të kryejnë KRIME edhe më të rënda në një derë të vogël thuhet në një shkrim të gjerë në Republika.mk.

PRAGMATIKA DOOEL Gostivar, kompani e Gafur Musliut, vëllait të analistit politik Albert Musliu, i cili si klient i bankës ka rreth 380.000 euro borxh dhe i cili për 742 ditë nuk ka bërë asnjë pagesë për shlyerjen e këtij borxhi dhe për të është bërë një procedurë, iniciuar para përmbaruesit në Gostivar, si dhe ndaj dy personave të tjerë si debitorë peng. Kompania është e regjistruar në adresën ku jeton zoti Albert Musliu, i cili është debitor peng, ku është e regjistruar edhe kompania TEUTA-RAM, e cila u detyrohet kreditorëve të Eurostandard Bank rreth 400 mijë euro.
Banka Eurostandard, si pronare e një objekti, duke marrë tokë shtetërore drejtpërdrejt nga shteti, fitoi edhe pronësinë e truallit ku ndodhet. PRAGMATIKA DOOEL Gostivar, në marrëveshje me Eurostandard Bank në të kaluarën ka pasur një tentativë për të ndërtuar objekt afarist në atë tokë, e cila ka përfunduar me dështim për shkak se kompania nuk i ka respektuar të gjitha afatet dhe nuk ka ofruar dokumentacionin e nevojshëm. Pasi tentativa dështoi në vitin 2019, dhe prona mbeti pronë e Eurostandard Bank, tani PRAGMATIKA DOOEL Gostivar po tenton që sërish të vë dorë mbi pronën dhe përmes institucioneve shtetërore të pengojë shitjen e pronës te një person tjetër. Dhe prona tashmë, si pjesë e pasurisë së falimentimit, i përket klientëve tashmë të grabitur të Eurostandard Bank, të cilët përmes një ankandi të organizuar në procedurën e falimentimit kanë tashmë një blerës gati për të paguar një shumë më të lartë se vlera e parashikuar.

Me kërkesë të PRAGMATIKA DOOEL Gostivar, Avokatura e Shtetit hap procedurë me anë të së cilës privatizimi i tokës shtetërore, diçka që vetë shteti e ka lejuar para më shumë se 10 vitesh, tani konsiderohet i diskutueshëm dhe në këtë mënyrë pengon shitjen e së njëjtës pronë.

Mënyra se si zhvillohet kjo procedurë është jashtëzakonisht e dyshimtë dhe veçanërisht befasuese është shpejtësia e reagimit të institucioneve, rastësi ose jo, do ta lëmë publikun të gjykojë.

Nisur nga përfshirja e organeve shtetërore, logjikisht lind pyetja nëse ka vend për dyshime për korrupsion të lartë?

Në këtë kuptim, publikisht u bëhet thirrje të gjitha organeve përgjegjëse për parandalimin e korrupsionit të lartë në vend që ta hetojnë këtë rast./Republika.mk/

Алберт Муслиу и брат му вкупно ѝ должат на Еуростандард 780.000 евра, се вмешало и Обвинителството од Гостивар