Kryeministri i Maqedonisë së Veriut, Zoran Zaev tashmë është në Bullgari për shkak të tragjedisë së tmerrshme në autostradën Struma.


Në intervistë për Bulgaria ON AIR, kryeministri tha se do të takohet me gjatë të mbijetuarit e tragjedisë.

Ai thotë se ka arritur të bisedojë me njërin nga personat e vendosur në spitalin “Pirogov”.

“Ai më tha se ka dëgjuar eksplodim. Ati dhe gjashtë të mbijetuarit e tjerë i kanë thyer dritare e autobusit dhe kanë arritur të ikin dhe të shpëtojnë. Viktimat e tragjedisë janë njerëz të vegjël të moshës prej 25-30 vjeç, ka edhe fëmijë. Tragjedia është e madhe”, porositi Zaev.

Në këtë fazë nga autoritetet maqedonase nuk pritet hetim paralel.

“Ju besojmë kolegëve tanë bullgarë. Nëse u duhet ndihmë, jemi të gatshëm të ndihmojmë në hetim. Tani më e rëndësishmja është të shohim t’u ndihmojmë të lënduarve”, tha Zaev, transmeton TV21.