Zaev taktizon, as sot nuk e ka dorëzuar dorëheqjen në Kuvend

Kryeministri Zoran Zaev as sot nuk e ka dorëzuar dorëheqjen në Kuvend, shkruan gazeta LAJM. Nga kabineti i kryetarit të Kuvendit, Talat Xhaferi, i thanë gazetës LAJM, se dorëheqja e Zaevit ende nuk ka arritur dhe se nuk ka paralajmërime se një gjë e tillë mund të ndodh sot.


Ndërkohë, burime të besueshme nga partia shqiptare në pushteti BDI, institojnë se kryeministri Zaev do të vazhdojë të mbetet në këtë detyrë.

Një ditë më parë, pas një takimi me kryeministrin, partneri shqiptarë i koalicionit e vlerësoi si të shpejtuar vendimin e Zaevit për dorëheqje.

Nga ana tjetër, partneri tjetër i koalicionit qeveritar, lideri i Partisë Liberal Demokratike (PLD) dhe ministri i Vetëqeverisjes Lokale, Goran Milevski, ka thënë sot se dorëheqja e Zaevit është përfundimtare dhe nuk ka vend për debat.

“Dorëheqja është e prerë, nuk ka dyshim dhe nuk ka asgjë për të debatuar këtu. Ne nuk e dinim këtë, pasi i ishte njoftuar pas raundit të parë. Pas njoftimit se do të japë dorëheqjen si kryeministër, Zaev do të kërkojë mendimin e partnerëve të koalicionit për emrin e ri që do të udhëhiqet nga qeveria. Ka vend që emri të jetë një temë e hapur, tha ai duke dëgjuar opinionin e partnerëve të koalicionit këtë javë.
“Për ne nuk është aq i rëndësishëm emri i kryeministrit të ri, ja si do të vazhdojë politika e re”, tha Milevski.

Kryeministri i Maqedonisë së Veriut, Zoran Zaev, njoftoi dorëheqjen e tij përmes një konference për media mbrëmjen e së dielës pas humbjes së partisë së tij në zgjedhjet lokale.

Megjithatë, dy ditë pasi njoftoi se do të tërhiqet nga pozita e kryeministrit, Zaev akoma nuk e ka dorëzuar në Kuvend dorëheqjen e tij.