Yahoo tërhiqet nga Kina

Yahoo është bërë kompania më e fundit e teknologjisë amerikane që i dha fund pranisë së saj në Kinë, pasi atje janë vendosur rregulla më të ashpra për të bërë biznes.

Firma tha se vendimi i saj ishte për shkak të një “mjedisi gjithnjë e më sfidues biznesi dhe ligjor” atje.

Përdoruesit e Yahoo në Kinë tani përshëndeten me një mesazh që thotë se faqet e tij nuk janë më të qasshme.

Kompania thotë se produktet dhe shërbimet e Yahoo mbeten të paprekura kudo në botë.

Lëvizja e Yahoo vjen pas njoftimit të Microsoft muajin e kaluar se po hiqte LinkedIn – rrjetin e tij social të fokusuar në biznes nga Kina, diçka që ajo fajësoi gjithashtu për “një mjedis operativ dukshëm më sfidues dhe kërkesa më të mëdha përputhshmërie”.

Kina është në mes të një goditjeje në shkallë të gjerë ndaj kompanive të mëdha të teknologjisë si ato nga SHBA, ashtu edhe gjigantët e saj vendas.