WhatsApp ka një opsion të ri për dërgimin dhe marrjen e mesazheve – si ta aktivizoni

WhatsApp ka një veçori të re që lejon përdoruesit të lidhin llogarinë e tyre me pajisje shtesë.

Kjo veçori siguron që përdoruesit të vazhdojnë të dërgojnë dhe marrin mesazhe ndërkohë që smartfoni i tyre “primar” nuk është online.

Kur fikni internetin, mund të dërgoni përsëri mesazhe.

Kjo veçori vjen për të gjithë përdoruesit e WhatsApp me përditësimin më të fundit në pajisjet Android dhe iOS.

Deri më tani, përdoruesit duhej të ishin në linjë në një smartphone primar për të vazhduar përdorimin e WhatsApp në, të themi, një kompjuter.

Si të aktivizoni një funksion të ri?

Për të aktivizuar këtë veçori në pajisjen tuaj, duhet të zgjidhni opsionin Beta.

Kur ta aktivizoni, do t’ju dalë nga të gjitha pajisjet përpara se të rilidheni me pajisjet e reja. Pra, kur të hyni në aplikacion, shkoni te cilësimet, më pas pajisjet e lidhura dhe aktivizoni Beta.

Aplikacioni është i njëjtë si më parë, i vetmi ndryshim është se ju do të mund të bisedoni pavarësisht nëse pajisja juaj kryesore është online.

Pajisjet e lidhura do të mund të marrin dhe dërgojnë mesazhe deri në 14 ditë pasi pajisja kryesore të dalë jashtë linje. Kjo mund të jetë e dobishme nëse humbni telefonin tuaj celular ose ju mbaron bateria.

Fatkeqësisht, ka kufizime. Pajisjet IOS nuk lejohen të fshijnë mesazhe ose biseda nga pajisjet e lidhura dhe nuk mund të lidhni një llogari me një tablet ose një telefon tjetër celular në iOS.