Alec Baldwin po përballet me një tjetër padi për vrasjen fatale të kinematografes Halyna Hutchins.


Siç raporton Deadline, aktori është përmendur në një ankesë së bashku me producentët dhe kompanitë e prodhimit të filmit Rust, armëpunuesen Hannah Gutierrez-Reed dhe shumë të tjerë.

Deklarata vjen nga mbikëqyrësja e skenarit Mamie Mitchell, e cila përfaqësohet nga Gloria Allred.

“Alec Baldwin duhet të kishte supozuar se arma në fjalë ishte e mbushur, përveç nëse derisa iu demonstrua ose kontrollua prej tij nuk ishte e mbushur”, thuhet në dokumente. “Ai nuk kishte të drejtë të mbështetej në ndonjë deklaratë të supozuar të ndihmës regjisorit se ishte një ‘armë e ftohtë’.”

“Zotëri Baldwin nuk mund të fshihet pas ndihmës drejtorit [Dave Halls] për të provuar të justifikojë faktin se ai nuk e kontrolloi vetë armën”, shtoi ai.

Mamie Mitchell thuhet se ishte në vendndodhjen e kishës në Bonanza Creek Ranch kur ndodhi aksidenti. Ajo telefonoi ndihmën e shpejtë pasi Halyna u qëllua, duke u thënë operatorëve “ne kemi nevojë për ndihmë menjëherë”.

Gloria Allred tha në fund të tetorit, “Ne po kryejmë hetimin tonë për atë që ndodhi sepse ka shumë pyetje pa përgjigje. [Mamie] ka informacione dhe prova të cilat ajo beson se do të jenë të dobishme në këtë hetim”

Javën e kaluar, u njoftua se Alec po paditet gjithashtu nga Rust gaffer, Serge Svetnoy, i cili e emëroi atë në një ankesë për neglizhencë të përgjithshme.