Pas shfaqjes në Kuvend të deputetit Kastriot Rexhepi, ka reaguar VMRO-DPMNE. Nga partia e Mickovskit thonë se “sot u pa se si duket njeriu i shantazhuar, ndërsa metodat me të cilat LSDM dhe BDI ia ndryshuan mendjen Kastriot Rexhepit nuk janë demokratike. Në reagimin e opozitës maqedonase thuhet se në konferencën për media, Rexhepi ka pasur shumë kundërthënie në tregimin e tij dhe dukej person i cili interesin personal e ka para atij kolektiv. Opozita vlerëson se pushtetin të cilin Rexhepi e shpëtoi përkohësisht, e ka humbur legjitimitetin për të qeverisur në Maqedoni dhe rënia e tij është e pashmangshme.