Vjen reagimi i LSDM-së: Populli i pa sonte se si ulen në një tavolinë ata që janë kundër NATO, anti-BE dhe anti-Prespë me ata që thonë se janë për kursin euroatlantik

Populli pa se si u ulën në të njëjtën tavolinë përfaqësuesit e anti-NATO, anti-BE, anti-Prespë dhe strukturat antidemokratike në vend, pjesëmarrësit në aksionet e përgjakshme të 27 Prillit, së bashku me ata që deklarativisht janë për kursin euroatlantik të vendit dhe të rrahurit më 27 prill, thuhet në komunikatën e LSDM-së, pas shpalljes së shumicës së re parlamentare nga opozita, transmeton TetovaSot.

“Kjo përbërje nënkupton konflikt parimesh, konflikt pikëpamjesh, konflikt politikash dhe konflikt vlerash. Një përbërje e tillë politike nuk mund të japë asgjë për interesat e qytetarëve dhe as për interesat kombëtare të shtetit, sepse e vetmja gjë e përbashkët në atë tryezë është dëshira për pushtet. Nëse vërtet do të ketë një shumicë të re parlamentare, presim që ajo të konfirmohet përmes procedurave të duhura parlamentare dhe zgjedhjes eventuale të Qeverisë së re. Do të shohim nëse do të zgjidhet një qeveri e re antidemokratike, anti-Prespa, anti-NATO dhe anti-BE. Evuantalisht, shumica e re e mundshme do të duhet të marrë përgjegjësinë për përballjen me pandeminë dhe krizën energjetike, përgjegjësinë për sfidat që pasojnë me integrimin europian të vendit dhe miratimin e buxhetit për vitin 2022, është më përgjegjësja në këtë moment, thuhet në deklaratë.

“Këto ditë do të shohim nëse Mickoski ka kapacitet dhe përgjegjësi për këto hapa dhe përgjegjësi. LSDM është në anën e qytetarëve, në anën e interesit kombëtar dhe të përparimit të shtetit. LSDM nuk do të lejojë destabilizimin e vendit, anulimin e Marrëveshjes së Prespës, sherre të reja me fqinjët dhe anulimin e gjithçkaje që kemi arritur së bashku me qytetarët në katër vitet e fundit. Mbështetës të së ardhmes euroatlantike ka edhe në mesin e deputetëve të partive politike që sonte shpallën shumicën e re. Në mesin e atyre deputetëve ka njerëz që nuk duan të hyjnë në një pakt me nazistët dhe fashistët nga e majta, e cila është hapur kundër NATO-s. Ne u bëjmë thirrje atyre që të bashkëpunojnë dhe të mbajnë një qëndrim të përgjegjshëm në anën e opsionit demokratik. U bëjmë thirrje të gjitha forcave demokratike dhe deputetëve që duan të vazhdojnë në rrugën e duhur, rrugën e progresit, integrimit në BE, drejtësisë dhe progresit ekonomik, që të mos i lejojnë të lënë gjurmë të qëndrueshme me zërin e tyre dhe të përmenden si deputetë dhe njerëz që sollën grindjet e reja me fqinjët, ngecjet në rrugën drejt BE-së, konfliktet e reja ndëretnike, thuhet në fund të njoftimit të LSDM-së./TS