Në Shqipëri është konfirmuar qarkullimi i gripit. Instituti i Shëndetit Publik ka konfirmuar dy raste që i përkasin virusit AH1N1.


Mësohet se dy rastet e para te gripit janë izoluar prej një muaji tashmë.

Gripi po qarkullon në Shqipëri. Specialistet e Institutit të Shëndetit Publik kanë identifikuar dy rastet e para të infektuara me virusin AH1N1.

Ndërkohë, prania e disa viruseve të gripit si dhe koronavirusi pritet të vështirësojnë situatën në muajt në vijim.

Për këtë qëllim ekspertët e shëndetësisë apelojnë për vaksinim kundër gripit dhe koronavirusit.