BE-ja duhet të vazhdojë politikën e saj të zgjerimit ndaj Ballkanit Perëndimor, thotë komisioneri i zgjerimit të BE-së, Oliver Varhelyi.


Jepni një arsye tjetër pse zgjerimi është i rëndësishëm.

“Instrumenti tjetër që kemi është Plani Ekonomik dhe i Investimeve për Ballkanin Perëndimor, i cili duhet të zbatohet sa më parë”, tha Varhelyi.

Varhelyi tha se pas zgjedhjeve në Sofje dhe Shkup do të bëhen të gjitha përpjekjet që deri në fund të këtij viti të zgjidhen çështjet e pazgjidhura dhe të fillojnë zyrtarisht bisedimet për anëtarësim me Maqedoninë dhe Shqipërinë.

Sipas mediave të Shqipërisë, Presidenti francez ka kërkuar që mosmarrëveshja maqedono-bullgare të zgjidhet sa më shpejt dhe vendi të nisë negociatat me BE-në.

Nga Bullgaria ka sinjale pozitive se është e mundur zgjidhja dhe heqja e vetos për fillimin e negociatave.