Trajanov: Nuk prisnin që Bilall Kasami të largohej nga koalicioni në të cilën siguroi 4 deputetë

“Pas shpalljes së dorëheqjes së Zoran Zaevit, u hapën shumë pyetje, por njoftimi se tashmë janë 61 deputetë të cilët duhet t’i votojnë mosbesimit Qeverisë hap një procedurë që duhet të hyjë në fuqi për disa ditë”, tha lideri i Lidhjes Demokratike Pavle Trajanov.

“Por, mund të ketë përmbysje, sepse “shkëmbimi” për transferimin e deputetëve është i hapur – tha në një deklaratë për Focus Trajanov, i cili është pjesë e mazhorancës ende aktuale në pushtet.

Ai shtoi se personalisht nuk e priste që lideri i BESA-s, Bilal Kasami të largohej nga koalicioni me të cilin siguroi 4 deputetë në zgjedhjet e fundit parlamentare.

“Megjithatë, Maqedonia po hyn në një proces të paqëndrueshmërisë politike që do të zgjasë dhe do të ketë efekte negative për stabilitetin, proceset integruese evropiane, luftën kundër pandemisë, por edhe biznesin”, tha Trajanov.

Sipas tij, në një situatë të tillë është e mundur një marrëveshje politike për një qeveri kalimtare dhe zgjedhje parlamentare në pranverën e vitit 2022.

Pasi liderët e VMRO-DPMNE-së, të majtës dhe ASH-së-Alternativës, njoftuan se kanë arritur marrëveshje me BESA-në në pushtet për formimin e shumicës së re parlamentare, Dimitar Apasiev tha se kanë një shumicë prej 61 deputetësh, e cila, siç tha ai, ka tendencë të rritet. deri në 64.