Një operacion i madh shpëtimi po zhvillohet në Rusi, ku është shënuar një shpërthim i madh dhe ku dhjetra minatorë kanë mbetur nën tokë.


Nëhet me dije se brenda minierës janë bllokuar 75 minatorë, ku dyshoheet se 30 orej tyre kanë dnërruar jetë.

Një raport thoshte se minatorët i paralajmëruar për incident të mundshëm në minierë, por megjithatë u ishte thënë të punonin.

Disa miniatorë janë nxjerrë nga nëntoka dhe po trajtohen në spital, ndërsa vijojnë kërkimet për të tjerët.