Selmani: Partitë e koalicionit do ta respektojnë marrëveshjen për 100 ditë Kryeministri shqiptar

Pasi Zoran Zaev deklaroi se do të japë dorëheqje si nga posti i kryeministrit ashtu edhe nga pozita udhëheqëse e LSDM-së, partnerët në koalicionin qeverisës, përfshirë BDI-në, thanë se Zaev duhet të vazhdojë të udhëheqë qeverinë sepse vendi pret procese të mëdha politike dhe ekonomike. . Por, insistimi i partnerit më të madh në koalicion – BDI-së u komentua publikisht si arsye se nëse Zaev largohet, projekti i saj 100 ditë kryeministre shqiptare para zgjedhjeve parlamentare mund të dështojë.


Analisti politik Imer Selmani thotë se marrëveshjet duhet të respektohen, përndryshe nuk do të kenë kuptim.

“Besoj se partitë e koalicionit do ta respektojnë marrëveshjen për kryeministrin në 100 ditët e fundit, edhe pse dorëheqja e kryeministrit Zoran Zaev të jep përshtypjen se një pjesë e marrëveshjes është shkelur. Nëse nuk respektohet marrëveshja “100 ditë para kryeministrit shqiptar para zgjedhjeve”, do të jetë një humbje e madhe afatgjatë për LSDM-në. “Nëse nuk i përmbahet vetë marrëveshjes, do t’u dërgojë mesazh të gjithë partnerëve të mundshëm, koalicioneve të ardhshme dhe miqve ndërkombëtarë se është një parti joserioze që nuk i përmbush premtimet e veta”, tha Selmani për Free Press.