Rute: Shpresojmë për një zgjidhje të shpejtë me Bullgarinë

Holanda po ndërmjetëson me Bullgarinë për të hequr veton dhe për ti hapur dritën jeshile Maqedonisë së Veriut dhe Shqipërisë në integrimin drejt BE-së. Para vizitës zyrtare në Shkup, kryeministri holandez Mark Rutte në një konferencë me kryeministrin shqiptar Edi Rama tha se ka shpresa që pas zgjedhjeve që do të mbahen të dielën në Bullgari, rruga do të jetë e hapur. Ndërkaq pas takimit Rute-Zaev në Shkup, siç njoftojnë nga qeveria është konstatuar se në dhjetor ekzistojnë një dritare kyçe sa i përket integrimit të Ballkanit Perëndimor në BE.