Shkruan: Abdulla Mehmeti


Gëzuar shqiptarë Ditën e njësimit të Abesë së Gjuhës Shqipe!
Krenohuni, uroni, festoni e gëzoni kudo që jeni, në Atdhe e në Mërgatë, por mos harroni, se pas një shekulli e ca nga Pavarësia e Shqipërisë dhe në dekadën e dytë pas Pavarësisë së Kosovës, asnjë qeveri e këtyre shteteve tona nuk i thirri arsyes ta përfshijë këtë ngjarje të ndritur të historisë, kulturës dhe gjuhës sonë në kalendarin e festave shtetërore, në Tiranë as në Prishtinë!
Zoti i bekoftë shqiptarët dhe gjuhën shqipe!
Më 22 Nëntor, 1908 – 2021
Prof.dr. Abdulla Mehmeti