Ndonëse ka muaj që është lënë në harresë, ideja që Superliga do të largohet së shpejti është një gjë fantastike.


Në fakt, nëse thuhet e vërteta, duket se Real Madridi, Juventusi dhe Barcelona thjesht po japin kohën e tyre dhe presin momentin e duhur për të nisur sërish gjërat.

Sigurisht, diskutimet nuk janë hequr nga tavolina dhe nuk kanë qenë kurrë, madje edhe presidenti i Real Madrid, Florentino Perez, ka qenë veçanërisht idhëtar i Superligës së Evropës që ky projekt duhet të ndodhë.

“Është një projekt që më në fund do të zbatojë kontrolle financiare të cilat respektohen rreptësisht dhe do të parandalojë përhapjen në rritje të situatave të papranueshme në të cilat klubet marrin mbështetje financiare pa dallim nga shtetet ose bruime të tjera”, tha Perez në një takim të asamblesë së përgjithshme të Real Madridit.

“Kjo praktikë e papërshtatshme për Bashkimin Evropian falsifikon konkurrencën dhe e çon futbollin në shkatërrim financiar”, përfundoi Perez.

Edhe nëse Superliga vazhdon të jetë “e fjetur”, do të ketë një kohë kur diskutimi do të bëhet i rëndësishëm.

Ndoshta kur Newcastle United bashkohet me PSG dhe Manchester Cityn për të qenë në gjendje të blejë pothuajse çdo lojtar dhe të rrisë titujt vit pas viti.