Lorentino Perez ka kritikuar UEFA-n e cila është kundër zhvillimit të Superligës Europiane.


Superliga:

“Nuk është thjesht një kompeticion i ri, është shumë më tepër, ai po përpiqet të ndryshojë dinamikën e futbollit. Është gjithashtu liri, në mënyrë që klubet të jenë zotër të fatit të tyre. Është liria, Fair Play Financiar, është projekti që më në fund do ta realizoj. Respektoni dhe shmangni situatat në të cilat klubet marrin mbështetje pa dallim”.

“Real Madrid dhe Chelesa, sado e pabesueshme të duket, nuk ishin takuar kurrë në Kupën Evropiane. UEFA hodhi poshtë çdo ide, klubet u kërcënuan, presidentët e tyre u ofenduan, përmes presidentit të tyre. Gjithçka ia vlente për t’i dhënë fund Superligës, presioni, kërcënimet… Duhet t’i kujtojmë edhe UEFA-s se kush është Real Madridi. SantiaGO Bernabeu ka vuajtur tashmë prej dy vitesh kërcënime për krijimin e Kupës së Europës. Ne nuk do të dorëzohemi”, përfundoi Perez.