Ministri Osmani në emisionin “Programi 200”, tha se kjo tragjedi i kalon të gjitha përmasat e çdo tragjedie. Ai tha se kjo që ndodhi dje në Bullgari nuk mund të kalojë kaq kollaj, dhe se kjo tragjedi do të risetojë të gjithë sistemin e transportit publik. Osmani theksoi se ajo që ndodhi dje në Bullgari ka lënduar zemrat e shumë njerëzve dhe ata nuk mund të lihen pa një shpjegim mbas të gjithë kësaj që ndodhi.