Ministri Bujar Osmani, që po merret vet personalisht me tragjedinë e “Strumës”, tha se të shtatë të mbijetuarit e tragjedisë janë në gjendje të mirë shëndetësore dhe 2 prej tyre që ndihen më mirë do të kthehen në vend ditën e premte. Të tjerët duhet të presin edhe disa ditë sepse disa prej tyre u janë kryer ndërhyrje kirurgjikale. Sipas ministrit edhe në këtë rast shteti do të kryej transportin me shpenzimet e veta.