Open Ballkan/ Këto janë datat e takimit të ardhshëm, mbahet në Tiranë

Kreu i qeverisë së Shqipërisë, Edi Rama, Presidenti i Serbisë Aleksandër Vuçiç dhe zëvendëskryeministri i Maqedonisë së Veriut, Nikola Dimitrov, edhe ditën e sotme janë mbledhur në Beograd  për takimin e radhës në kuadër të nismës rajonale “Ballkani i hapur”.

Ndërkohë gjatë fjalës së tij Presidenti serb Vuçiç ka zbuluar se pas Krishtlindjeve, takimi i radhës do të mbahet në Tiranë. Sipas Vuçiç data e takimit do të jetë mes 26 dhe 28 dhjetor.

Vuçiç zbuloi se në takimin e radhës në Tiranë do të firmose marrëveshja mes tre vendeve për lejet e punës që kjo të bëhet ligjërisht e lejueshme. Ai ka argumentuar se kjo do të bëjë që qytetarët të mos largohen nga rajoni.

“Në samitin e Tiranës do kemi një takim pas Krishtlindjeve, 26-27 apo 28 në Tiranë. Dhe do nënshkruajmë memorandumin për lejet e punës që duhet të ketë fuqi ligjore. Se kjo është për të mbajtur njerëzit në rajon që ata të mund të punojnë. Do kemi më shumë indianë turq apo nga Filipinet nëse nuk e bëjmë. Edhe pse mundësia është që ti kemi njerëzit tanë.” tha Vuçiç.