Duhet të kemi kujdes kur ngrohim pritjet e publikut, thotë përfaqësuesi special i qeverisë së Maqedonisë për Republikën e Bullgarisë, Vlado Buçkovski në emisionin e sontëm “360 Gradë” në Alsat. Sipas tij, ka mundësi për një përparim në dhjetor, megjithëse koha është e shkurtër edhe nëse Bullgaria arrin të formojë qeverinë deri më 14 dhjetor.


“Duhet të jemi të kujdesshëm kur rrisim pritshmërinë e publikut. Dukej e mundshme që në Bullgari do të kishte një qeveri deri më 14 dhjetor, tani data tjetër mbizotëruese është deri në Krishtlindje … do të mbetet në dhjetor për pak kohë. Mbetet të shihet se çfarë kuptimi kanë mesazhet sepse pala bullgare, edhe pse nuk kanë qeveri, dhe presidenti Radev dhe ministri zyrtar Stoev, madje edhe ambasadori i tyre në BE, Aleksandrov, thonë se ka nevojë që Republika e Maqedonisë të bëjë diçka konkrete në një afat të shkurtër, ndërsa për atë që nuk ka kohë tani, një zgjidhje afatgjatë do të gjendej në kornizën e negociatave,” tha Buçkovski.