Ishte vetëm 16 vjeçe, derisa po qëndronte për pushime në Kosovë, kkuptoi se nuk ishte në rregull diçka me shëndetin e saj. Pas disa analizave, doli se Krenare Jahaj, ishte e prekur me tumor.


Pavarësisht se ishte kohë shumë e vështirë për të, ajo qëndroi e freskët dhe me kalimin e kohës ajo u shërua. Ajo gjatë një interviste në televizionin e Kosovës tregoi se kishte mbështetje të madhe nga familja, në veçanti nga i dashuri i saj.

Lajmi tjetër që e goditi atë, ishte se mjekët i kishin komentuar lajmin se ajo nuk mundet të mbetet shtatëzënë dhe ksisoj, Krenarja ishte mërzitur shumë nga ky lajm.