Sipas ish-ambasadorit dhe profesorit universitar, Nano Ruzhin, ekzistojnë shanset që në dhjetor Maqedonia e Veriut të merr dritë të gjelbër për bisedimet me Bashkimin Evropian.


“Jam mesatarisht optimist se një epilog i tillë është i mundur. Ka disa arsye dhe faktorë, e një ndër to është përkushtimi i bashkësisë ndërkombëtare”, thotë Ruzhin për “Fokus”.

Ai shton se zgjidhje të shpejtë Franca e cila vitin e ardhshëm nuk do të mund të angazhohet për shkak të zgjedhjeve.

“Askush nuk mund ta detyrojë BE-në të bëjë asgjë, por bëhet fjalë një mekanizëm kompleks i cili ka instrumente për ndikim financiar dhe ndikim tjetër, që mund të ushtrojë presion mbi Bullgarinë”, sqaroi Ruzhin.