Letonia kufizon jetën publike për të pavaksinuarit

Letonia do të lejojë daljen nga lockdown javën e ardhshme, vendosi qeveria e vendit baltik.

Megjithatë, një sërë kufizimesh do të mbeten në fuqi përtej 15 nëntorit dhe do të kufizojnë jetën publike, veçanërisht për njerëzit e pavaksinuar.

Letonia kishte një nga nivelet më të larta të infeksionit në Evropë muajin e kaluar, gjë që e bëri vendin të vendoste një bllokim kombëtar, duke hyrë në lockdown më 20 tetor.

Sipas normativave të fundit personat e pavaksinuar do të mund të vizitojnë vetëm disa lloje të dyqaneve.

Letonia ka një popullsi prej rreth 1,9 milionë banorësh dhe vetëm rreth 57% janë plotësisht të vaksinuar.

Qeveria është përpjekur prej muajsh të rrisë përhapjen e shpërthimeve të koronavirusit, por ka pasur vetëm sukses të moderuar.