Sot në mbledhjen dy qeverive, kryeministri i Kosovës, Albin Kurti tha se Kosova dhe Shqipëria janë dy vende “si një lis me dy degë”, dhe se duhet të flasin si diplomatë e të punojnë si patriotë.


“Të thuash se jemi një komb i ndarë do të ishte marrëzi, të thuash se angazhohesh për bashkim kombëtar do të shquhesh si nacionalist ,e të thuash se bashkohemi në BE të thonë diplomatë. Le të flasim si diplomatë, e të punojmë si patriotë”, deklaroi Kurti.

Ai theksoi se integrimi mes dy vendeve është strategjik dhe më tepër se qëllimor, derisa shtoi se bashkëpunimi nuk është dëshirë e zgjedhje por detyrë.