Dimitar Kovaçevski, zëvendësministër aktual i Ministrisë së Financave është i pari i cili njoftoi për kandidaturën për kryetar të LSDM-së.


Ai tha se brenda shtatë ditëve do të përgatisë një program dhe do të paraqese.

“Brenda 7 ditëve do të përgatis një program dhe do të paraqes një kandidaturë për president. LSDM-ja është parti me potencialin më të madh të personelit dhe ka një numër të madh të anëtarëve të shquar që do të ishin kandidatë të shkëlqyer. Procedura është demokratike dhe kushdo që plotëson kushtet mund të kandidojë”, tha Kovaçevski për “Fokus”.

Sipas tij, gjëja më e rëndësishme është bashkimi rreth kryetarit të sapo zgjedhur.

Kujtojmë se kandidatura e tij vjen menjëherë pasi LSDM ia pranoi Zaevit dorëheqjen dhe caktoi zgjedhjet për kryetar të partisë.