Vendi komunist, Korea e Veriut, raportohet të ketë ndaluar xhaketat prej materialit lëkurë në mënyrë që njerëzit tjerë të mos dukeshin si apo më mirë se lideri Kim Jong-un.


Veshjet e lëkurës ishin veshur nga z. Kim Jong-un në dhjetor të vitit 2019 dhe prej atëherë janë bërë trend i vërtetë mes elitës në Kore të Veriut që po tregon besnikëri për liderin e tyre.

Nuk dihet se çka ka shtyrë z. Kim të veshej me lëkurë në atë kohë.

Por, së fundi, janë mbyllur dyqanet që sheshin me lëkurë.

Gjithçka filloi shtatorin e kaluar, kur tregtia jozyrtare midis Kinës dhe Koresë së Veriut u RIÇEL pas bllokadës për shkak të një pandemie. Tregtarët vendas filluan të blinin xhaketa lëkurë. Kjo me sa duket nuk i ka pëlqyer udhëheqësit të Koresë së Veriut.