Autobusi ka goditur gardhin mbrojtës, ndërsa goma e djathtë e përparme ka shpërthyer, dhe kështu autobusi ka lëvizur zvarrë dhe është derdhur naftë të cilën shoferi i autobusit e kishte poseduar dhe mbajtur në pjesën e përparme të autobusit afër vetes në disa tuba.


Shpërthimi ka ndodhur përshkak ngrohjes të cilët e kishte patur të lëshuar autobusi. Për këtë shkak pjesa e fundit e autobusit është pak më e ruajtur për dallim nga pjesa e parme.

Këto janë konstatiemt e para nga eksperti i motorëve me ndezje të brendshme, i cili kishte arritur në momentet e para pas tragjedisë.

Sipas tij, shoferi si duket ka patur disa tuba të mbushura me naftë, afër sediljeve të përparme e përshkak të cilave ka ndodhur dhe eksplodimi.

Njëzet minuta më herët autobusi kishte pasur një pauzë në një pompë benzine, dhe sipas ekspertit Pirgov, shoferin e ka zënë gjumi në timon sepse nuk ka patur pse të humbë kontrollin e autobusit.